fredag 8 maj 2009

Rättegången mot den 29-åring som tidigare i vinter sköt och misshandlade sin före detta svärfar till döds i Brålanda skjuts upp. Innan förhandlingarna kan återupptas vill tingsrätten i Vänersborg att Socialstyrelsens rättsliga råd gör en bedömning av 29-åringens psykiska hälsa.
Tingsrätten beslöt tidigare under förhandlingarna att 29-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Nu är undersökningen gjord men Rättsmedicinalverket är inte enig i sin bedömning av mannens hälsa.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Det blir Socialstyrelsens rättsliga råd som får bedöma om den 29-årige man från Mellerud som misstänks ha mördat en 46-årig man i Brålanda i februari led av en allvarlig psykisk störning när brottet utfördes.

Enligt en större sinnesundersökning som Rättsmedicinalverkets gjort led 29-åringen av en allvarlig psykisk störning när brottet utfördes och gör så fortfarande. Därför bör han dömas till rättspsykiatrisk vård skriver de i ett utlåtande.
Men Rättsmedicinalverket var inte enig i sin bedömning och därför väljer Vänersborgs tingsrätt att skicka ärendet vidare till Socialstyrelsens rättsliga råd.
- Det är sällan det blir så här men jag har fått information om att det här var svårbedömt och å vore det fel att inte låta ärendet gå vidare, säger Patrick Baerselman, rådman vid Vänersborg tingsätt till TV4Nyheterna Väst.
Avslutningen på rättegången som var planerad i Vänersborgs tingsrätt nu på torsdag har ställts in.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Han lyckas lura sig igenom detta.... då är han snart ute.... han spelar sjuk, sen blir han mirakulöst fort frisk, och är ute om något år. Helvetet kommer aldrig att ta slut, det har bara börjat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar